Представят постановката Небесен отряд на „Виа Понтика”
Представят постановката Небесен отряд на „Виа Понтика” / netinfo

В шестия ден на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика" в Балчик ще гостува постановка на проф. Стефан Данаилов и неговите студенти от специалност „Актьорство за драматичен театър" в НАТФИЗ. Представлението е от 20.00 часа в Каменната зала в „Двореца". То е по пиесата „Небесен отряд" от Джордже Лебович и Александър Обренович. Постановката е на проф. Стефан Данаилов, режисьор е д-р Сава Драгунчев. Ролите са поверени на Антъни Пенев, Павел Иванов, Теодор Христов, Калоян Лулчев, Севар Иванов, Валери Белев, Георги Кацарски, Асен Данков.

Пиесата „Небесен отряд" е драстичен разрез на неизмеримата човешка трагедия, разиграла се по времето на нацисткия режим. Фокусът на действието е центриран около оставените без самоличност хора. Захвърлени в ъгъла на съществуването, лишени от достойнство и име, безжалостно ограбени - без спомени и надежди, те отново ще се опитат да изградят свой собствен свят.
„Небесен отряд" е пиеса за непосилното и нечовешкото, за предателството и слабия характер, оцеляването и себесъхраняването, за вярата и любовта към живота. Младите актьори ни провокират - наш неотменен дълг е да помним, заради самите себе си, заради своето бъдеще", коментира д-р Сава Драгунчев.