Представят пилотната интеграционна система на електронна област Добрич
Представят пилотната интеграционна система на електронна област Добрич / netinfo

Добрич е домакин на форум, на който ще бъдат представени резултатите по проекта на Министерството на държавната администрация и административната реформа за изграждане на Пилотната интеграционна система на електронна област.

 На форума ще присъства министърът на държавната администрация Николай Василев. Поканени за участие са областни и заместник областни управители, кметове на общини от област Добрич, ръководители на териториални структури на централната администрация, представители на браншови организации, експерти от административните структури в област Добрич.

Проектът стартира през септември 2006 година и включваше пилотното изграждане на три „електронни области” - Бургас, Добрич и Стара Загора. Реализацията му спомага администрациите на регионално ниво да комуникират помежду си по електронен път и да използват съвременните технологии за предоставяне по електронен път на качествени, икономически ефективни и лесно достъпни административни услуги за гражданите и бизнеса.

В рамките на проявата ще бъде направена демонстрация на функционалността на регионалния портал на електронното правителство в Добрич.