Представят новата книга на Георги Балабанов
Представят новата книга на Георги Балабанов / netinfo

Премиера на книгата на Георги Балабанов «Мълчаливи хоризонти» ще се състои от 17.30 ч. в Регионална библиотека „Дора Габе". Петата поредна книга на автора ще бъде представена от Марин Кадиев - председател на съюза на независимите писатели в България, който е редактор на сборника с разкази. Книгата е издадена от издателство «Матадор 74». 

В началото авторът споделя: «В тази книга, във всеки ред на разказите бие и пулсира съвестта ни. Толкова разнолика и толкова близка. Съвест, която поставя на везните измеренията на сторените от нас дела.... Мисля, че всеки читател ще намери своите мечтани хоризонти, пътувайки към светлината с магията на словото. » 

За сборника Ина Крейн, член на УС на СНБП София, казва в предговора: «Мълчаливи хоризонти е художествена песен в проза за пъстротата, необятността и дълбочината на човешката душа. Ако ѝ разрешите да ви докосне, тя ще ви се усмихне, стопли, разплаче, пречисти. Само трябва да ѝ позволите да се слее с пулса на вашата душа мълчаливо. Тогава със сигурност ще разберете защо сборникът е озаглавен точно така».