Представят нов двутомник със стихове на Дора Габе
Представят нов двутомник със стихове на Дора Габе / netinfo

Двутомно издание със стихове на Доба Габе ще бъде представено в огледална зала „Нели Божкова” от 18.00 часа. В първия том, наречен „Най-обичам”са включени детските стихове на поетесата, а във втория том „Глъбини” се представя лириката на Дора Габе. Съставител и редактор на изданието е племенницата на поетесата Виолета Пенева. Десет малко известни фотографии на Дора Габе също намират място в изданието,  което излиза  в тираж от 1500 бройки.

Час по-рано във фоайето на  регионална библиотека "Дора Габе" ще бъде открита изложба - документи „В света на Дора Габе”.  Изложбата е организирана в сътрудничество с Централен държавен архив - София. Експозицията включва различни по вид и съдържание библиотечни документи и архивни материали, свързани с живота, творчеството, активната обществена дейност на Дора Габе, нейна кореспонденция, както и спомени на съвременници на поетесата.

Проявите са  част от тържествата, посветени на 120 - годишнината от рождението на Дора Габе, които се провеждат под патронажа на министъра на културата проф. Стефан Данаилов.