Представят Албена в изложението ITB Берлин
Представят Албена в изложението ITB Берлин / КК Албена - пресцентър

Курортът Албена представя възможностите за почивка и ваканция в България на международното туристическо изложение ITВ, което се открива днес в Берлин. Тази година темата на националното представяне е „Непознатата България” и се организира от министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Акцент в презентацията ще бъдат новостите при развитието на културния, балнео, спа и уелнес туризма, както и промоция на ЕДЕН дестинациите. Българският национален щанд е с площ 423 кв.м., а на него ще се представят 42 туристически фирми и организации, както и местни администрации.

Миналата година Албена е била посетена от близо 30 000 немски туристи, които са реализирали 260 000 нощувки, информират от курорта.

ITB Берлин е най-значимият туристически форум в световен мащаб, който се провежда ежегодно от 1966 г. насам. Изложението е предназначено както за професионалисти, така и за масова публика. През тази година е неговото 46-о издание, на което се очаква да се представят повече от 11 000 изложители от цял свят.