Представиха проекта Мобиейдж в Германия
Представиха проекта Мобиейдж в Германия / netinfo

Експерт от Международен институт по мениджмънт и Висше училище "Международен колеж" - Добрич участва в уъркшоп в Манхайм, Германия, съобщават от училището. Събитието бе организирано от Министерството на Международните дейности, Семейството, Жената и Интеграцията на регион Северен Рейн-Вестфалия, Германия.

На него са били презентирани проекти, отразяващи добрите практики в сферата на интеграцията на възрастни мигранти в Германия. Участниците са посетили имигрантски общности в Манхайм, включително и българска, където  са били демонстрирани мерките, които германците предприемат за подобряване на социалния живот на емигрантите. Организаторите са включили в програмата извънредна презентация за резултатите и дейностите по проект "МОБИЕЙДЖ".

От Висшето училище Международен колеж припомнят, че проектът е финансиран от ЕК и създава мрежа от дистанционни центрове, които да обслужват граждани на Европейския съюз на възраст над 50 години, избрали да живеят в България и Румъния.

Поради големият интерес от страна на участниците, който предизвика проект "МОБИЕЙДЖ", организаторите включиха в програмата извънредна презентация за резултатите и дейностите, реализирани в рамките му.  На сайта на проекта www.mobiage.net е достъпна езикова платформа за изучаване на български, румънски, унгарски, датски и италиански език, на база англиийски.