Представиха проекта Духът на природата в Добрич
Представиха проекта Духът на природата в Добрич / Дарик Добрич
Представиха проекта "Духът на природата" в Добрич
84981
Представиха проекта "Духът на природата" в Добрич
  • Представиха проекта "Духът на природата" в Добрич

Добричлии станаха свидетели на мултимедийна инсталация по проекта „Духът на природата", реализиран от Арт група „Дупини" от Велико Търново. Презентацията бе направена едновременно с няколко прожектора в една от залите на Художествената галерия. Тя гостува в Добрич само снощи, след като бе демонстрирана в Русе и днес е във Варна. В кратките филми бяха показани работите на творци от цял свят в провелия се през 2015 г. Международен симпозиум „ИЗКУСТВО - ПРИРОДА" в село Габровци, резидентна програма „Духът на природата" и Детска творческа работилница за изкуство в природата. Сред сътвореното има пластики от дърво, клони и др. естествени материали. Според законите на „land" и „nature art" част от произведенията остават на място, за да се върнат в природата, от която са произлезли, а други са били изложени и във Велико Търново.

Представиха проекта Духът на природата в Добрич
netinfo

Проектът на Арт група „Дупини" е в партньорство с Центъра за мултиетнически диалог и толерантност "Амалипе" по Програма „Културно наследство и съвременни изкуства" на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и е получил 83 243 евро. Той цели да се представи и популяризира в България т.нар. "nature art" като една от съвременните форми на изкуството и културата, както и да се приобщи съвременното българско изкуство към европейската културна сцена. „Изкуството в природата отваря сетивата, предоставя директен контакт с нея и дава възможност за пълноценно естетическо изживяване", споделят от група „Дупини". Те правят симпозиуми, творчески работилници и пленери в Тревненския Балкан от повече от 10 години.

Освен в Габровци, проектът се реализира и в Златарица, където е проведена детска творческа работилница за изкуство в природата, в Русе, Добрич и Варна - чрез мултимедийни инсталации, и в Норвегия - с мултимедийна инсталация и концерт на „Балкан Кханс".

Чуйте в аудиото повече за групата и дейността й от Недко Недков от добричката галерия.

Представиха проекта Духът на природата в Добрич
netinfo