Представиха новите заместник областни управители на Добрич
Представиха новите заместник областни управители на Добрич / Дарик Добрич

Работа в екип и постигане на по-големи успехи в полза на добруджанци декларираха при представянето си новите заместник областни управители на Добрич Ивайло Манушев и Йордан Йорданов по време на първата си работна пресконференция. На нея областният управител д-р Маргарита Новоселска съобщи и ресорите на заместниците си.

Ивайло Манушев ще отговаря за регионалното развитие и трансграничното сътрудничество, транспорта, устройство на територията, енергетиката и енергийната ефективност, дейностите, свързани със зоната на граничните контролно -пропускателни пунктове, защита на населението при бедствия и земеделието.

Йордан Йорданов ще работи приоритетно в сферата на здравеопазването, социалните дейности и околната среда, образованието, младежта и спорта, етническите и интеграционните въпроси, регионалното развитие, защитата на населението при бедствия, туризма и ще координира връзките със синдикатите и работодателските организации.

Като най-важни ангажименти за себе си Ивайло Манушев определи работата по изграждането на скоростен път от Добрич за Варна - три или четирилентов, заради натовареното движение по това направление, както и подобряване на организацията по снегопочистването в региона.

За Йордан Йорданов приоритетна ще бъде работата по европейските програми, които са с особено значение за Добрички регион.

 

Ивайло Манушев е роден през 1978година.

Има Магистратура по Европейска администрация във ВСУ „Черноризец Храбър“ /2013 - 2015 г./. Завършил е бакалавърска степен – Международни икономически отношения в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ през 2003 г.

Притежава експертиза по изготвяне на процедури по Закона за обществени поръчки; планиране и осъществяване на мерки в областта на регионалното развитие, както и в областта на енергийната ефективност.

От ноември 2011 г. до назначаването му за Заместник областен управител на област Добрич, е заместник-кмет на Община Генерал Тошево.

Ръководител и координатор на проекти по оперативните програми на ЕС.

Бил е председател на УС на „Национално сдружение на експертите по обществени поръчки“; заместник председател на „Съюз на ловците и риболовците в Генерал Тошево“; председател на „Общинска комисия за безопасност на движението по пътищата“ и др.

Преминал интензивно езиково обучение по френски и английски език. Владее много добре немски и руски език.

Семеен е, с две деца. Член на партия ГЕРБ, беше пети в листата с кандидат-депутати на последните парламентарни избори.


Йордан Йорданов е роден през 1987година.Придобил е магистърска степен  в Schiller International University, Florida, USA /2009 – 2011 г./.

Бакалавър по икономика от Университета за Национално и световно стопанство - София.

От 2012 г. до назначаването му за Заместник областен управител на област Добрич, е управител на компания, занимаваща се с наемане и арендуване на земеделски земи, производство и търговия със селскостопанска продукция, транспортна дейност.

Работил е във финансови институции. Има експертиза в изготвянето на финансови доклади и анализи за фирми с малък и среден бизнес.

Владее английски, руски и сръбски език. Семеен, с едно дете.Областен координатор на "Движение България на гражданите". В Областна администрация представлява Реформаторския блок, в чиято листа бе на второ място на последните избори за Народно събрание.