Представиха инициативата Забавно лятно четене в Добрич
Представиха инициативата Забавно лятно четене в Добрич / netinfo

Българският детски портал Az-deteto.bg представи своята инициатива "Забавно лятно четене" в Регионална библиотека „Дора Габе” - Добрич, съобщиха от културния институт. Целта на проявата бе среща с организаторите на кампанията, представяне на сайта Az-deteto.bg, както и демонстрация на регистрацията и попълването на електронния читателски дневник.

Мария Дуковска – главен редактор на Az-deteto.bg, приветства децата на Добрич и подари на библиотеката  детски книги и ваучер на стойност 200 лв. за нови книги. поетът Сашо Серафимов, Председател на Сдружението на писателите в  Добрич и носител на наградата „Дамян Дамянов“ за 2014 г., бе оповестен  за официален посланик на забавното четене в града.

Ежегодната мащабна лятна кампания за насърчаване на детското четене в Добрич събра 70 ученици от 2-ри до 4-ти клас от СОУ „Димитър Талев“, ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ и СОУ „П. Р. Славейков“.  Децата представиха виртуална литературна викторина с въпроси от областта на изучаваните в училище произведения.

 

Гостите на библиотеката посетиха детския отдел и Стаята на приказките, център „Петър Увалиев” и библиотечна колекция „Дора Габе”.