Пребитият в Шабла журналист бил пиян
Пребитият в Шабла журналист бил пиян / netinfo

"Около 100 души, които бяха по това време в заведението, ще потвърдят, че журналистът Калоян Минков и брат му бяха пияни, разказа пред Дарик собственикът на дискотека „Порт” в Шабла Костадин Стоянов.

Както вече Дарик съобщи, спортният журналист от варненския вестник "Черно море" е бил пребит на излизане от дискотеката в ранните часове на 28 декември. Самият Минков разказа, че около 02.10 часа група от 7-8 души са нападнали него и брат му Момчил, а Стоянов го е ударил.

По време на инцидента Костадин Стоянов е бил в кафене пред дискотеката. Чул викове и видял, че Момчил се нахвърлил върху сина му Кристиян, който е охранител на заведението. Версията на Стоянов е, че журналистът и брат му са предизвикали свадата и са нападнати от хората, с които са пили заедно. Докато се опитвал да ги разтърве, бил ударен от Калоян с бутилка от бира по главата и на свой ред го ударил с юмрук.

По думите на Костадин Стоянов двамата братя са избухливи и често влизат в конфликти.

Стоянов каза още, че му е съставен акт за 500 лева за липса на лицензирана охрана в дискотеката. Той обясни, че не може да си наеме такава заради липса на средства.

Говорителят на ОД на МВР Данчо Минчев заяви, че случаят се проверява и след като бъде изяснен, ще бъде уведомена Районната прокуратура в Каварна.