Преасфалтират цялостно 36 км в Добричко
Преасфалтират цялостно 36 км в Добричко / netinfo

Стартираха текущите пролетни ремонти на републиканските пътища в Добричко. 36 км ще бъдат изцяло преасфалтирани през тази година. Дейностите ще вървят до началото на ноември. Това съобщи директорът на Областно „Пътно управление" /ОПУ/ инж. Стефан Желязков. За месец май вече са отпуснати 2 400 000 лева, с които ще бъдат изкърпени 42 км по направленията Кардам - Спасово, Методиево - Преселенци и Лясково - Добрич.

36-те км за цялостно преасфалтиране този сезон обхващат 6 обекти. Това са пътищата Преселенци - Сърнено, Сърнено - Спасово, Ген. Тошево - Къпиново, Каблешково - Межден, както и участък в Ген. Тошево, и в Каварна - до пристанището в града. Ще бъде довършен и пътят Орляк - Зърнево, останал от миналата година.

В началото на юни ще започне рехабилитация на пътя Добрич - Силистра. Предстои да бъдат избрани фирми - изпълнители за същата дейност по участъците Дуранкулак - Каварна и Шабла - Тюленово - Каварна, съобщи още инж. Желязков. По Оперативна програма за регионално развитие е предвидена рехабилитация на пътя Добрич - Ген. Тошево.

Областно „Пътно управление" очаква да получи общо 7-8 милиона лева за текущите пролетно-летни ремонти. През 2008-ма в републиканската пътна инфраструктура в Добричко са вложени 12.5 милиона лева, които са в пъти повече от предоставеното предишни години. С тях са преасфалтирани 65 км и са изкърпени 80-90% от пътната мрежа в региона, която е общо 805 км.