Празникът на специфичните възможности на сляпо-глухите се провежда в Добрич
Празникът на специфичните възможности на сляпо-глухите се провежда в Добрич / netinfo
Добрич е домакин на националния празник на специфичните възможности на сляпо-глухите.  Събитието се осъществява по съвместен проект на Националната асоциация на сляпо–глухите и Община Добрич, финансиран от Агенцията за хората с увреждания.

Проектът “Ние водим достоен живот” е на стойност 15 хиляди. В Добрич ще пристигнат 180 души с увреждания, за да се включат в инициативите, посветени на 10–та годишнина от създаването на Националната асоциация на сляпо-глухите в България. В рамките на националния празник ще се проведе шесто държавно първенство по шахмат, национален фестивал на художествената самодейност и пето държавно първенство по общо-физически и лекоатлетически дисциплини.

По проекта на Общината ”Ние водим достоен живот” ще бъдат издадени 100 сборника с лично творчество на участниците в литературен клуб “Вдъхновение”. Допълнително 20 сборника ще бъдат отпечатани на брайл.

Празникът на специфичните възможности на сляпо – глухите се провежда от 9 до 16 август под патронажа на Кмета Детелина Николова. Добрич е домакин на проявата за трети път.