Празник на птиците в Добрич
Празник на птиците в Добрич / Дарик Добрич

Празник на птиците ще се проведе за първи път в Добрич, съобщават от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП), които организират събитието. Той започва в 10.00 ч. в градината на хотелски комплекс "Резиденция".

Програмата включва образователни игри за деца и родители, чрез които те ще се запознаят с емблематични видове птици, ще научат любопитни факти за живота им, как и къде да ги наблюдаваме и как да живеем в хармония с тях. Посетителите ще имат възможност да участват в арт работилници - за маски и за декорация на къщички за птици. Организаторите са предвидили много подаръци - значки на птици, оригами, балони и други изненади.

По време на събитието посетителите ще имат възможност да станат членове на БДЗП, както и да подновят своите членства за 2012 г. Всеки нов член ще получи уникалното печатно издание "Птици в градината - наръчник на любителя". Входът за празника е свободен.

От дружеството припомнят, че Добрич е един от градовете с най-много видове птици - тук могат да бъдат наблюдавани над 40 от тях.