Празник на зеленчукопроизводителите в Одринци
Празник на зеленчукопроизводителите в Одринци / netinfo
Празник на градинарите се проведе в добруджанското село Одринци. Гости на феста, който се провежда за трета година, бяха Областният управител Красимир Кирилов и заместника му Красимир Николов, кметът на Община Добричка Тошко Петков, народният представител вицеадмирал Пламен Манушев, общински съветници от ОбС Добричка, Тодор Моралийски - председател на Добруджанския фермерски съюз, приятели на жителите на Одринци.

Отец Иван отслужи водосвет и пожела на всички присъстващи здраве, а на зеленчукопроизводителите - богата реколта. Група за автентичен фолклор поздрави присъстващите с букет от народни песни, а високите температури не попречиха на присъстващите да се хванат на кръшно добруджанско хоро.

празник градинари Одринци
netinfo

Специален подарък зеленчукопроизводителите получиха от Спасина Братоева, която ги изненада с голяма торта. Председателят на Добруджанския фермерски съюз Тодор Моралийски връчи специална грамота на Цвятко Иванов - член на Инициативния комитет, организирал за поредна година празника и изрази надежда инициативата на жителите на Одринци да стане областна, а защо не и национална.

празник градинари Одринци
netinfo

Моралийски бе председател и на жури, което разгледа реколтата от селските дворове и присъди грамоти на най-добрите производители. Иван Колев обяви специален приз за тийнейджърите, включили се активно в организирането и провеждането на празника. От името на ЗК "Орлова могила" той подари на младите хора посещение в дискотека в Добрич.