Празнични илюминации за 22 септември в Добрич
Празнични илюминации за 22 септември в Добрич / netinfo
С празнични илюминации в 20.30 часа на площад „Демокрация” Добрич ще отбележи 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България.

През целия ден в Центъра за защита на природата и животните  ще има детски скаутски празник. Децата от Добрич ще могат да се включат в 10 ателиета по изкуства и да тренират умения за оцеляване в скаутски лагер.

От 18.30 часа в зала „Добрич” започва надсвирване на сватбарски оркестри. Във фолклорния празник ще се включат оркестрите „Бисери”, „Добруджански авлиги”, „Мелодия”, „Траяна”, „Лира” и „Яница”.

В рамките на Национални културни празници „Албена 2008” в Добрич гостува Нов драматичен театър „Сълза и смях” – София със спектакъла „Когато гръм удари…” от П.К. Яворов.

Постановката е на Милена Янева. Сценографията и костюмите са дело на художничката Марина Додова, а музиката - на Антония Малчева /дебют /.  Участват актьорите Невена Мандаджиева, Васил Банов, Стефан Мавродиев, Цвятко Стоилов и Александра Анева. Спектакълът ще се играе от 19.00 часа в добричкия театър.