Правят женска европейска седенка в Добрич
Правят женска европейска седенка в Добрич / netinfo

Жени от различни поколения, професии, етноси и вероизповедания ще се срещнат днес на дебат за бъдещето на обединена Европа. Срещата се осъществява по национален проект, наречен „Нежната Европа” с финансовата подкрепа на Европейската комисия.

Дискусията между дамите от Добрич ще премине под формата на „европейска седенка”. Възобновявайки тази традиционна форма на общуване на българските жени, организаторите целят да включат различни представителки на нежния пол активно в диалог за бъдещето на Стария континент.

На срещата от 16.00 часа в Етнографската къща са поканени ученички от 11 и 12 клас, техните майки, баби и учителки. Сред темите на дискусията са как да направим Европа по-добър дом за всички, познаваме ли европейските ценности, ролята на жените в Обединена Европа, образованието – паспорт на младия европейски гражданин.

В края на националната кампания организаторите ще изпратят до европейските институции обобщените препоръки и очакванията на над 1300 български жени от различни поколения за една по-добра Европа.