Потвърдиха задържането под стража на Миролюб Гаич
Потвърдиха задържането под стража на Миролюб Гаич / netinfo
Добричкият окръжен съд потвърди наложената от Районен съд-Добрич мярка „задържане под стража” на Миролюб Гаич.

Окръжните магистрати се произнесоха по жалба на 61-годишния бизнесмен срещу определение на Добричкия районен съд, с което взетата спрямо него мярката за процесуална принуда „подписка” е изменена в най-тежката санкция за неотклонение „задържане под стража”. Тя е наложена за неявяването му без уважителни причини в съдебно заседание по наказателно дело на Добричкия районен съд.

Съдът е преценил, че жалбата на Гаич е допустима, но неоснователна, съобщават от пресслужбата на съда. До момента са проведени шест съдебни заседания, като само едно от тях е отложено без вина на подсъдимия. Според магистратите Миролюб Гаич протака умишлено наказателния процес срещу него.

Доказателствата за семейното и имущественото положение на подсъдимия, обществената му опасност и цялостното му процесуално поведение мотивират Добричкия окръжен съд да приеме, че наложената от Районен съд – Добрич мярка е правилна и законосъобразна, информират още от пресслужбата на съда.

Според магистратите така ще бъде гарантирано движението на съдебния процес и решаването на въпроса с наказателната отговорност на подсъдимия Миролюб Гаич.

Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване.

В момента скандалноизвестният сръбски бизнесмен е обявен за общодържавно издирване.