/ iStock/Getty Images
Присъда от 11 години затвор е потвърдена за мъж, който е убил чичо си в Добрич, съобщиха от пресцентъра на Апелативен съд-Варна.

Съдът е извършил въззивна проверка на присъда на Окръжен съд-Добрич, с която подсъдимият е бил признат за виновен в това, че на 13 октомври 2021 година в Добрич умишлено е умъртвил жертвата. 

Убийство в радомирско село, има задържан

Подсъдимият и жертвата са били племенник и чичо. Те често консумирали заедно алкохол и помежду им възниквали конфликти, свързани с имотни спорове. Такава била ситуацията и в деня на престъплението.

След спор подсъдимият нанесъл удари с юмруци по лицето на пострадалия, ударил няколко пъти главата му в пода, след което двамата продължили да си разменят удари. След сигнал на роднина пристига екип на Бърза помощ и констатира, че пострадалият е починал. В кръвта на подсъдимия били установени 2,34 промила алкохол.

Окръжният съд е приел, че престъплението е извършено при условията на пряк умисъл. Поради тази причина от горната инстанция считат, че размерът на наказанието е бил правилно определен.

Според Апелативен съд-Варна 11 години лишаване от свобода ще изпълнят целите на наказанието, предвидени в Наказателния кодекс. Решението подлежи на обжалване и протест пред Върховен касационен съд (ВКС).

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Михаела Димитрова, БТА