Потвърдиха присъда на 63-годишен клеветил свой родственик
Потвърдиха присъда на 63-годишен клеветил свой родственик / netinfo

Потвърдиха присъдата на 63-годишния Йордан Георгиев от село Котленци, община Добричка. Той е обвинен, че няколко пъти е приписал кражби на свой родственик на 43 години. Наложеното му е административно наказание глоба в размер на 500 лева, както и да заплати обезщетение от 2000 лева за нанесени неимуществени вреди.

През август 2007 Георгиев приписал на своя родственик кражба от частна фирма, а през септември същата година - на колове от общинските лозя на село Котленци. Пред съда набеденият потвърждава, че Георгиев е отправил клеветите и заявява, че няма откраднато. Кметът на Котленци е установил при проверка, че не е вярно, че роднината е откраднал колове от общинските лозя. Домът на Георгиев е посетен и от стражари на Държавно лесничейство - Добрич, по анонимен сигнал, че неговият роднина е откраднал дърва. Такива не били намерени.

Районен съд Добрич е издал присъда на Георгиев, приемайки, че действал с умисъл, а причините за престъплението се коренят в лошите роднински и междусъседски отношения и ниската правна култура на подсъдимия. Той е завършил средно образование, пенсионер, женен, неосъждан.
Добричкият окръжен съд установи, че събраните по делото доказателства са правилно анализирани и преценени, а присъдата е правилна и законосъобразна.