Потвърдиха ефективна присъда на крадец-рецидивист
Потвърдиха ефективна присъда на крадец-рецидивист / netinfo

Добричкият окръжен съд потвърди наложената от Районен съд – Добрич присъда на Тодор Т. Манев от 2 години и 6 месеца „лишаване от свобода” при първоначален строг режим на изтърпяване.

На 20 март тази година той е признат за виновен за кражби на вещи и стоки на стойност 166,60 лева. Манев е обжалвал присъдата пред по-висшата инстация, като се оплакал, че наказанието е голямо и моли то да бъде намалено.

От необитаем имот в село Добрин крадецът задигнал куфар с вещи. От магазин за смесени стоки в центъра на селото отнесъл 32 лв., 2 стека цигари, 7 щафети шпеков салам, 2 пакета вакуумирано сирене, 2 пакета вакуумиран кашкавал, 2 тарелки „Сатленка” и други хранителни стоки и напитки. Подсъдимият изхвърлил част от хранителните продукти, а част от дрехите предал на друго лице.

Към момента на извършване на тези престъпления Манев е бил осъждан 14 пъти, предимно за престъпления против собствеността. Добричката окръжна прокуратура намира жалбата му срещу настоящата присъда за неоснователна и моли тя да бъде потвърдена.