Потвърдиха ареста на двама задържани за битови кражби
Потвърдиха ареста на двама задържани за битови кражби / netinfo
Добричкият окръжен съд потвърди наложените от Районен съд - Балчик мерки за неотклонение „задържане под стража” на 17- годишния Сабит Събев и на 26-годишния Ахмед Ахмед.

Непълнолетният е обвиняем по досъдебно производство на РПУ – Балчик за кражба на вещи от туристи, почиващи на територията на морската община. Младежът е от Караманите, община Вълчи дол. Срещу него вече е образувано дело, а разследващите органи водят няколко досъдебни производства за кражби в курорт Албена и във Варна.

Справка от Детска педагогическа стая - Вълчи дол  съобщава, че момчето има множество криминални прояви, извършени на територията на 10-ина града в Североизточна България и 5 пъти са му налагани възпитателни мерки. Събев е осъждан два пъти за кражби. Той е завършил само начално образование.

Добричлията Ахмед Ахмед е привлечен да отговаря за няколко кражби от частен дом в Балчик, извършени в периода 19 – 23 юли. Той бил нает за определена работа и след като я свършил, проникнал в жилището и взел златно бижу, 120 лв. и дебитна карта, от която изтеглил 150 лв. Ахмед е многократно осъждан, а последното деяние е извършил след изтърпяване на 3-годишна присъда „лишаване от свобода”. Обвиняемият е завършил основно образование, женен е и се препитава като общ работник на частно.