/ ОД на МВР-Кърджали
Състав на Варненския апелативен съд потвърди първоначалния арест на мъж, привлечен като обвиняем за убийството на свой съселянин от село Ножарево, Силистренска област. 19-годишният младеж е в ареста от 3 май с определение на Окръжен съд-Силистра.

Съдът ще гледа мярката за неотклонение на убиеца от силистренското село Ножарово

Два дни по-рано е извършено убийството на 62-годишен мъж, който страдал от психично заболяване. Действията по разследването установили мъжа, като съпричастен към тежкото криминално деяние.

Въззивната инстанция прие документи, предоставени от защитата, според които е имало многократни предписания той да бъде настанен за лечение в психиатрично заведение, т.к. бил е опасен за себе си и за обществото.

Според адвоката на обвиняемия, събраните в хода на разследването свидетелства сочат, че е нямало умисъл в действията на младежа, а смъртта на пострадалия мъж била следствие от трагично стечение на обстоятелствата.

Убийство след пиянска свада в силистренско село

На този етап втората съдебна инстанция анализира единствено събраните доказателства, които водят и този съд до обоснования извод, че Хакан е съпричастен към смъртта на своя съселянин.

Престъплението е тежко и се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Има данни, че непосредствено след деянието Хакан се укрил и се опитал да манипулира свидетели на престъплението.

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.