Потребителите се жалват най-често от некачествена битова техника
Потребителите се жалват най-често от некачествена битова техника / Дарик Добрич

Жалбите и сигналите, постъпващи в Комисията за защита на потребителите най-често са свързани с рекламации на стоки и услуги, съобщи за Дарик директорът  на Регионална дирекция на комисията във Варна Илиян Станоев. От началото на годината жителите на Добрички регион са подали в комисията 8 жалби и 24 сигнала. Най-често те са свързани с рекламации за телевизори, бяла техника и мобилни телефони, уточни Станоев. По думите му в годишната програма за работа на регионалната дирекция за заложени местни акции, които се планират на базата на получените жалби и сигнали.

Общо 80 инспекции са извършени на територията на Добричка област през януари и февруари. Съставени са 9 акта за административни нарушения.

От началото на годината в региона не са засичани опасни стоки. Служителите на комисията приоритетно следят за наличието на опасни стоки за деца, отбеляза  Станоев.

Илиян Станоев е юрист по образование. Той е бившият зам.-кмет на Балчик  с ресор строителство и устройство на територията. В началото на годината напусна този пост по собствено желание, след което се яви на конкурс за директор на Комисията за защита на потребителите във Варна. Оглавява Регионалната дирекция от 1 март.