Фестивал "Златна възраст"
Фестивал "Златна възраст" / Община Тервел
За четвърта поредна година Тервел бе домакин на Фестивала „Златна възраст”, който обединява ползващите социална услуга в Домовете за стари хора. Темата на тазгодишният фестивал бе вдъхновена от събитията, организирани в Тервел, по случай 1300 години от победата на хан Тервел над  арабите край Константинопол. 

Право на участие имаха групи при Домове за стари хора, занимаващи се с изучаването на революционни песни, лирична поезия и драматизации, свързани с юбилейните годишнини: 1300 г. от победата на хан Тервел над арабския халифат, 170 г. от рождението на Христо Ботев, 155 г. от рождението на Алеко Константинов, 140 г. от рождението на Пейо Яворов, 140 г. от освобождението на България и 110 г. от обявяване на независимостта на България. Взеха  участие групи от домовете в Полковник Савово,  „Д-р Ст.Смядовси” - Шумен,  група ”Надежда” от Силистра, хор "Лира" от дома в Добрич и Дом „Света Петка” – с.Добрин с група „Ветеран”.

Домакини и организатори бяха от Дом "Радост" село Полковник Савово, които показаха презентация за българските дух, традиции и патриотизъм.
 
Всички участници бяха приветствани от председателя на Общинския съвет инж.Симеон Симеонов. Гости на събитието бяха зам.-кмета на община Тервел Диана Илиева, ученици от клуб „Млад журналист”, Георги Пейчев, Георги Лечев и Тодорка Кирова от Тервел, както и възрастните хора от Дневен център с.Средище, община Кайнарджа.