Кметът на Добрич Йордан Йорданов и посланик Ерик Рубин /вдясно/
Кметът на Добрич Йордан Йорданов и посланик Ерик Рубин /вдясно/ / Дарик Добрич
В Добрич очакват сътрудничество по теми, като качеството на атмосферния въздух, инфраструктурата и програмите за обмен
„Оптимист съм за по-нататъшното ни партньорство с Добрич и региона”, заяви американският посланик у нас Негово превъзходителство Ерик Рубин. Той бе на визита в Добрич и разгледа дестилерията на фирма „Есетере България”, която е представителство на амeриканската компания dоTЕRRA.

Дипломатът коментира, че това е едно от най-впечатляващите съоръжения, които той е посещавал. „По-важното е, че се създадоха работни места, както и добър доход за семейства от региона”, заяви посланик Рубин. Той подчерта, че се радва за инвестициите и търговските партньорства със САЩ в Добричко.

Има две възможности да паднат визите за САЩ - едната няма да се случи в скоро време

Стана ясно, че освен „Есетере” в Добрич има и други американски инвестиции – фирма, която развива електронна търговия, Център за здравни услуги, който развива международна дейност. Към това се прибавят и дистрибуторите на американска агротехника.

Ерик Рубин се срещна и с преподаватели и студенти от Висшето училище по мениджмънт и се запозна с техните „впечатляващи” по думите му програми.

Кметът Йордан Йорданов заяви, че се работи за задълбочаване на партньорството, което общината вече е изградила с американски инвеститори. Сферите на сътрудничество могат да бъдат качеството на атмосферния въздух, инфраструктурата и програмите за обмен.