Посланикът на Беларус в България – Н. Пр. Владимир Воронкович / в ляво/ на среща с кмета на Добрич Йордан Йорданов
Посланикът на Беларус в България – Н. Пр. Владимир Воронкович / в ляво/ на среща с кмета на Добрич Йордан Йорданов / Община Добрич
Посланикът на Беларус в България – Н. Пр. Владимир Воронкович и Олег Белов – заместник-ръководител на мисията и съветник по търговски въпроси са на посещение в Добрич. Дипломатите се срещнаха с кмета на Добрич Йордан Йорданов. По време на срещата гостите са предоставили информация за двустранното сътрудничество в различни области между България и Беларус и са споделили задоволството си от партньорството на Добрич с беларуския град Пинск.

Кметът на Добрич е получил покана да бъде гост на бизнес форума, който ще се проведе в рамките на поредното заседание на Междудържавната комисия за сътрудничество през ноември 2017 г. в Бургас. Йордан Йорданов е уверил беларуските гости, че отделя голямо внимание на развитието на сътрудничеството между побратимените градове и че търси нови възможности за икономическо партньорство.

Н. Пр. Владимир Воронкович е направил дарение от книги - стихосбирки на известни беларуски  поети за читалищата и библиотеката в Добрич.

Визитата на дипломатите в Добрич продължава с посещение на Областния управител и срещи с бизнес представители в Търговската палата.