Пощите продават винетки в 34 пункта в цялата област
Пощите продават винетки в 34 пункта в цялата област / netinfo

В Добричка област винетни стикери се продават в общо 34 разпространителски пункта на „Български пощи” в общинските центрове и в някои села, съобщи за Дарик Данаил Енев - ръководител на отдел „Маркетинг” към областното поделение на Пощите. В града винетки могат да се купят от три гишета в централна поща, като едното от тях работи денонощно. Стикери се предлагат още в клоновете в кв. „Балик”, кв. „Добротица”, кв. „Рилци” и ДКЦ 2. Работното време в Добрич е от 07.30 до 18.30 часа, а в областта – от 08.00 до 12.00 и от 13.00 до 17.00 часа.

От първи декември до момента в пощенските клонове са продадени между 5 и 6 хиляди винетки, като се предпочитат годишните. Има достатъчни количества от всички видове, увери Енев. Според него опашките пред гишетата през последната седмица се дължат на това, че шофьорите са чакали последния момент, за да се снабдят със стикерите, докато за времето от 1 до 15 декември почти е нямало продажби.

Енев обясни, че „Български пощи” не предоставят винетки по бензиностанциите, тъй като нямат договорни отношения за това.

Винетни стикери могат да се купят и в сградата на Пътно управление – Добрич. Там от началото на декември до сега са продадени над 2000 бройки.