Посетиха деца от Добрич, настанени във възпитателни интернати
Посетиха деца от Добрич, настанени във възпитателни интернати / netinfo

Добрички специалисти посетиха  възпитателните училища - интернати в селата  Подем и Керека, в които  са настанени деца от Добрич, информира  секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Росица Добрева.

Общо 8 деца от Добрич са настанени в двата интерната - три момичета  в село Подем и пет момчета в село Керека.
През последните 10 години в интерната в село Керека, за различен период от време, са настанявани  40 непълнолетни момчета от Добрич. За същият период в интерната в село  Подем са пребивавали над 20 момичета от града, информира още  Росица Добрева.

При посещението е констатирано, че децата са спокойни,  живеят при много добри условия и с тях работят психолози от интернатите.  Добричките специалисти са участвали в заседания на педагогически съвети, на които е обсъдено  поведението на децата  и срокът на пребиваването им в интернатите. Внесено е предложение едно от момчетата, което завършва 8-ми клас с много добър успех и поведение, да бъде освободено и да продължи образованието си в Добрич, информира Добрева.

Настаняването  на  деца във възпитателни интернати  става с решение на Добричкия районен съд, след като са изчерпани всички останали възпитателни мерки предвидени в Закона за борба с противообществените прояви на  малолетни и непълнолетни, обясни  тя.