Поредният ремонт на алея „Романтика” в градския парк „Свети Георги” в Добрич предизвика недоволството на гражданите, предава NOVA.

Тя беше изградена по проект за обновяване на цялата градска градина през 2015 година, като по-малко от година след това се наложи паважът да бъде ремонтиран.  

„Просто останах възмутена. Може би от икономии на материали се стигна до това положение”, смята Росица Русева.

Основната причина за недоволството обаче е некачествено изпълнение на настилката. Няколко пъти вече големи участъци от алеята бяха пренареждани заради къртещите се павета.

„Настилката не е фугирана правилно. Преди 2 години пострадах. Тук идват деца и възрастни хора и е опасно”, разказа възмутената жена.

От общината съобщиха, че са констатирали дефекти в средата на декември миналата година и те ще бъдат отстранени от фирмата изпълнител. Предвид извънредното положение ремонтът започна на 1 юни тази година.

Пясъкът, който се вижда на снимките, е част от технологичния процес, необходим за качествено запълване на фугите. Дейностите към днешна дата все още не са приключили.

„Дано това не е само замазване на очите на моите съграждани и на общината. Целият ни град е разбит”, сподели Русева.

Ремонтът се извършва според гаранционните условия на договора, за сметка на фирмата изпълнител.

Общата стойност на реконструкцията на парк „Свети Георги” надхвърля 10 милиона лева. Тя завърши през януари 2016 година, като тогавашният кметски екип заяви, че проектът за парка е най-скъпият, реализиран до момента от община Добрич.
NOVA