/ Община Добрич
За първи път в Центъра за защита на природата и животните в Добрич се роди пони. Новороденото е от породата шотландско пони и е рожба на двойката Маша и Некропол. Бебето се е родило в ранните часове на 12 март и е с черна окраска.

Малкият красавец се радва на добро здраве и може да се види от посетителите в зоопарка. Породата шотландско пони е кръстена на островите, от които произлиза, и сега е една от най-известните породи понита в света. Цветът на животните от тази порода се променя в зависимост от сезона, като най-често срещани са черен и тъмно кафяв. Понитата са любима атракция за децата, защото са внимателни, добронамерени и интелигентни по природа.

Центърът за защита на природата и животните в Добрич е уникален за България и за Източна Европа. Той е създаден по българо-швейцарски проект с богата дървесна и храстовидна растителност, удобен транспорт и пешеходни връзки.

Обитателите на Зоопарка са над 250. Сред тях са лами, кози муфлони, коне на Пржевалски, европейски бизон и голямо разнообразие от птици. Мечките Берна и Константин се събудиха от своя зимен сън и са готови за нови приключения и игри. Първите новородени през тази година в добричкия зоопарк са камерунски козлета, родени през януари.