/ DarikNews.bg, архив
Четирима водачи, употребили алкохол, тримата с над 2 промила, са засечени от полицаи на 1 и 2 юли.

Двама са заловени на най-популярното място за посрещане на първото юлско слънце - село Камен бряг. Там в 12:55 часа на 1 юли е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” със софийска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол техническото средство отчело 2,76 промила в издишания от водача въздух. Мъжът е на 51 години, от град Бухово.

На 1 юли в 2:55 часа в Камен бряг е засечен лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, чийто шофьор показал резултат на пробата за алкохол 2,11 промила. Водачът е на 40 години, от село Българево, община Каварна. И двамата пияни шофьори са били задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа. По случаите са образувани бързи полицейски производства.
 
На 1 юли е заловен пиян и водач на мотоциклет - в 23:10 часа в село Зърнево. Возилото било без регистрационни табели, управлявано от неправоспособния Б.Ю. на 20 години от село Орляк, община Тервел. Младежът дал проба от 1,76 промила за алкохол. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 2 юли, около 1:30 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация показала 2,46 промила на водача Г.Г. на 51 години от същия град. Той е задържан за 24 часа.