Поледица скова Добрич
Поледица скова Добрич / dariknews.bg,архив

Пътищата в Добрич са заледени. Само за 20 минути температурата в града падна от 2 до минус 4 градуса и обледи настилките, съобщи за Дарик управителят на снегопочистващата фирма „А.С.А. България" инж.Георги Иванов. 4 машини на фирмата вече осоляват стръмните участъци в града, където опасността от произшествия е най-голяма. Веднага след това ще се премине към големите булеварди и останалите места с интензивно движение. Всеки момент по улиците на града ще бъде пусната още една почистваща машина, увериха от фирмата.

Има закъсали леки автомобили по пътя между Безмер и Тервел, съобщиха от Областния съвет за сигурност. Уведомено е Районното полицейско управление в Тервел, откъдето ще предприемат мерки в помощ на шофьорите.

Пътните настилки в областта са заснежени и на места заледени, което затруднява движението. Автобусите от автогара Добрич се движат, но заради усложнената обстановка по някои от направленията се пътува със закъснение.

По искане на Областно пътно управление Силистра пътищата, по които се осъществява връзката с Добричка област, са  затворени за движение. Ограничено е пътуването по път ІІ-71 през село Средище и по път ІІІ-207 през село Честименско.