Подвижна класна стая разяснява екопроблеми
Подвижна класна стая разяснява екопроблеми / netinfo
„Подвижна класна стая" с формата на надуваем балон бе инсталирана за един ден в курорта „Албена”. Тя е част от кампания с мото „Вие контролирате изменението на климата”. Атракцията е с диаметър 7 метра и обиколи българското Черноморие през миналата седмица. Кампанията е организирана от Представителството на Европейската комисия в България и фондация "Тайм - Екопроекти". Тя е част от общата европейска кампания "Направи промяна" за повишаване на обществената осведоменост относно изменението на климата и ефективното потребление на енергия.

Сферата е изрисувана отвън и отвътре като земното кълбо и беше инсталирана в Албена в градинката между Административната сграда на "Албена" АД и хотел "Добруджа". Директорът „Експлоатация” на КК”Албена” Иван Калинков поздрави гостите и заяви категоричния ангажимент на ръководството относно опазването на околната среда.

Кампанията цели да разясни по какъв начин чрез дребни промени в ежедневните ни навици всеки от нас може да съдейства за намаляване на глобалните климатични промени.

Чрез интерактивни игри, награди и занимателни презентации инициативата е насочена основно към децата и младите хора. За възрастните бяха предвидени информационни материали и дискусии на място. В рамките на кампанията се обсъждат въпроси като получаването на енергия, зависимостта ни от слънчевата енергия, черпенето на енергия от неустойчиви източници, ефективното енергопотребление.