Подписан е протокола за РИК
Подписан е протокола за РИК / netinfo

Подписан е протокала за образуване на Районна избирателна комисия за 8-ми добрички избирателен район, съобщават от областна управа. Всички упълномощени представители на политически партии и коалиции, които участваха в консултациите за образуване на РИК за президентските избори са положили подписите си под документа.

До ЦИК е изпратено предложение за 13 членна районна избирателна комисия. Според квотния принцип 4 от местата са за Коалиция за България, 3 за НДСВ, 2 за ДПС. Опозиционно представените ОДС, ДСБ, БНС и Атака получават по едно място.

Установено е, че легитимният представител на ПП «Атака» е Валентин Николов, който е представил пълномощно подписано от Волен Сидеров, допълват от областна управа. Припомням на консултациите първоначално се явиха двама представители на «Атака»- Валентин Николов на политическата партия «Атака» и Величко Павлов от коалиция «Национално обединение -Атака».

Областният управител Динчер Хаджиев е подготвил предложение за поименния състав на РИК-Добрич въз основа на предложенията на партиите и коалициите.