Подпалиха кантората на съдия-изпълнител Николай Желев
Подпалиха кантората на съдия-изпълнител Николай Желев / netinfo

Мъж запали входната врата на кантората на съдия-изпълнителя от Добрич Николай Желев, който пък простреля подпалвача.

От полицията съобщиха, че на 31 август около 21.50 часа е получено съобщение в Първо РПУ, затова, че в кантората в центъра на Добрич е възникнал пожар и се е чул изстрел. От автопатрул е установено, че подпалването е станало, докато Желев е работел в офиса.

С цел да задържи подпалвача, съдия-изпълнителят го подгонил и го прострелял в лявото бедро със законно притежавания си пистолет “Зиг Зауер”. Раненият е 20-годишният Ганчо Ганчев от Добрич. Той е  задържан непосредствено след инцидента и е настанен в добричката болница, без опасност за живота.

Предизвиканият в кантората пожар е потушен от екип на “Пожарна безопасност и спасяване” – Добрич. Нанесени са щети по входната врата и прозорците.

Ганчо Ганчев е криминално проявен. Осъждан е за извършен грабеж.

Инцидент със същия съдия-изпълнител имаше и на 1 август 2007 година, когато бе взривен автомобилът му "Деу Нубира", паркиран пред кантората.  

Николай Желев заяви, че нападението е свързано с работата му и той подозира кой е извършителят. Съдия-изпълнителят допълни, че е казал на разследващите органи в кого се съмнява. "Това е третото нападение над мен, просто от година и половина живея в ад. Дори получих заплахи за живота си", сподели Желев. Той е частен съдия изпълнител от ноември месец 2006 година. Дотогава е работил като адвокат и помощник нотариус.