Почистиха езерото в парка, ще е пълно до 15 май
Почистиха езерото в парка, ще е пълно до 15 май / Дарик Добрич, Валентина Добринчева

Завършва почистването на изкуственото езеро в градския парк на Добрич, съобщи за Дарик наемателят на комплекс "Лебед" Пламен Жеков. Неговата фирма "Йоанидис" стопанисва обекта и има отговорност за езерото от 2009 г.. Почистване се прави всяка пролет, като обектът се оставя нарочно да пресъхне през зимата, но тази година то продължи по-дълго, заради многото валежи, уточни Жеков.

Той каза, че след два-три дни ще започне пълненето с вода, като то ще отнеме 15-ина дни. Използват се водите на подземна река, която преминава в района и се изпомпва със сонда. Заплащането на електрозахранването за нея е единственият разход за течността, каза още наемателят. Той сподели още, че поддръжката не е лесна, защото има множество пукнатини в стената и коритото на езерото, които всяка пролет се изкърпват. Налага се да се долива вода на всеки 7-10 дни, за да се държи нивото. Необходим е цялостен ремонт, смята Жеков.

Около 15 май ще бъдат пуснати отново водните атракции. От два месеца в ресторанта работи детски кът, който през лятото ще разполага с аниматор.