Почина отец Георги от с.Жегларци
Почина отец Георги от с.Жегларци / pravoslavie.bg

Отец Георги Пейчев от село Жегларци е починал в късната вечер на 12 февруари, съобщиха за Дарик от храм „Света Троица” в Добрич. Отецът е напуснал този свят на 92 години.

"Отиде си един свят човек, чиято вяра, молитви и благи духовни напътствия бяха утеха и опора за мнозина", пише сайтът pravoslavie.bg

Приживе добружданският свещеник бе пример за доблестно отстояване на вярата в Бога, истинско въплъщение на християнските добротели и морал. През 1962 г. с брат си Атанас даряват бащината си къща за молитвен дом. След демократичните промени заедно с усилията на цялото село преустройват в църква една от пристройките на старата училищна сграда в Жегларци.

Родът на отец Георги дава на църквата десет свещеници – неговите трима синове и седем от племенниците му.

В памет на отец Георги pravoslavie.bg припомня разговор с него от 2007 г.:

“Знаете ли какво представлява гробът…Това е една какавида, една пашкулка. Гледаш например гъсенцето по дърветата как яде лист и лази по листата. И после се затваря в таз пашкула гъсенце, а излиза пъстра пеперуда. Тава малко чудо ли е, питам. Това представлява нашият гроб. Затваряме там голото си тяло, а излизаме с крила на пъстър ангел. Ето това очакваме, натам отиваме, туй е наредено от Бога".

Опелото ще бъде на 15 февруари 2015 от 12 ч. в храм „Св. Георги“ в с. Жегларци.

Светла му памет!