Драгомир Капитанов
Драгомир Капитанов / netinfo
След продължително боледуване, на 9 януари, почина музикантът и педагог Драгомир Капитанов, съобщават от Средно училище "Св. Климент Охридски", където той преподаваше от 1981 г.

Висшето си образование Капитанов завършва в АМТИ Пловдив през 1977 година. Способността му да събужда интереса на учениците към музиката е уникална – около него винаги можеш да видиш деца от различна възраст, с които той общува на достъпен за тях език и неусетно ги привлича да свирят на някакъв инструмент – кой на тамбура, кой на тромпет, кой на ударни инструменти, споделят негови колеги.

Създател е на училищния духов оркестър, а в по-ново време, заедно със синовете си, е в основата на възраждането на този оркестър. Признание и свидетелство за таланта и професионализма на Капитанов са десетките негови ученици, които разнасят славата на училището и на града в България и по целия свят.

През 2011 година Драгомир Капитанов е удостоен с Наградата на Кмета на Община град Добрич за цялостна професионална дейност и доказан авторитет в музикалните среди на града.

"Със своя весел нрав, неповторимо чувство за хумор и неподправеност, Драгомир Капитанов е душата на колектива, той е бащата на „Фамилия Охридски“. Усмивката му помнят всички, защото тя сгряваше сърцата. Творческият му труд няма да бъде забравен, ще живее в неговите ученици. Той ще живее в нас, докато има климентовци!", пише в съобщението на училищната общност.
 
Поклонението ще се извърши от 9:30 до 11:00 часа на 10 януари в Обреден дом „Харон“.