По проект изследват популярните игри в обучението
По проект изследват популярните игри в обучението / Дарик Добрич, архив

Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий" посрещна 28 партньори от Турция, Румъния, Полша и Италия. Сред тях 20 са ученици. Визитата е част от дейностите по проект „Популярни игри в обучението" по Програма „Еразъм+". Вчера гостите пристигнаха и бяха включени в голямо българско хоро на двора, вкусиха български гозби, приготвени от учители и ученици. Гледаха и участваха в традиционни български игри и обичаи, показани от децата от 3. Б клас.

Днес са предвидени демонстрации на ученически презентации от всички партниращи държави - на тема „Моята страна, моят град и училище". Ще бъдат проведени работни срещи, в които учениците ще определят кои от подбраните от тях до момента 25 игри ще станат част от пет урока по избрани учебни предмети. Впоследствие тези уроци ще бъдат подготвени и осъществени съвместно от преподаватели от добричкото училище и младите гости от всички държави.

Програмата на гостите на СУ „Св. Св. Кирил и Методий" продължава до 21 октомври. В нея предстоят още посещение в Художествената галерия за изработка на кукли с носии; среща със зам.-кмета по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева; занимателни игри; както и разходки из региона.