По-малко секции за референдума догодина, 4 от тях - на нови места
По-малко секции за референдума догодина, 4 от тях - на нови места / Дарик Добрич

С 10 по-малко избирателни секции ще има в Добрич за референдума догодина, съобщи секретарят на общината Румен Русев. При досегашните парламентарни и местни избори секциите в града бяха 136 плюс 3, обособяващи се при нужда в болницата, Дома за стари хора и в следствените арести. На 27 януари 2013 г. всенародното допитване ще се състои на 126 места, като отново ще работят 3-те извънредни при необходимост.

Причина за промяната е по-малкият брой избиратели, което е позволило на места да се слеят две секции, уточни Русев. От общината отбелязаха, че на сайта им dobrich.bg има отворена рубрика за референдума, където всеки може да намери секцията си, тъй като те са вече определени със заповед на кмета. Оттам приканиха гражданите задължително да направят проверка къде ще гласуват, защото има промяна в много от номерата на секциите.

Промяна в местоположението има само при 4 от тях. Гласувалите досега в ОУ "Бачо Киро" ще трябва вече да посетят ОУ "Д.Талев", тези от ОУ "Отец Паисий" се преместват в ОУ "Хр.Смирненски", секцията от автогарата ще бъде в СОУ "Св.Кл.Охридски", а от бившия Медицински колеж - в ЦДГ № 11.

На 6 декември в общината ще се проведат консултациите за съставяне на секционните избирателни комисии /СИК/ за град Добрич.