Пловдивчанин даде 5 бона за топка на Барселона в търг за Алекс
Пловдивчанин даде 5 бона за топка на Барселона в търг за Алекс / Личен архив

Топка с подписите на футболистите на "Барселона", с която са играли в Шампионската лига, бе продадена за 5 000 лева на благотворителен търг, проведен в интернет. Неин притежател стана Ангел Попов - собственик на "Рефан България" ООД. Средствата ще бъдат преведени по банковата сметка на 5-годишната Александра Маркова от Добрич, която страда от детска церебрална парализа и епилепсия и се лекува в Клиника по биокорекция в Израел.

Ангел Попов е голям фен на "Барселона" и притежава автографи от повечето футболисти от испанския гранд, разказаха от "Рефан България". Бизнесменът е и личен приятел на Христо Стоичков, а участието му в търга е с цел да подпомогне една благородна кауза, коментираха от фирмата. От там допълниха, че замислят да проведат и собствена кампания в подкрепа на Алекс. Идеята е неколкодневен оборот от продажбите в магазините на "Рефан България"  да бъде даряван за лечението на Александра Маркова.

Ангел Попов е известен с дарителските си жестове. Вчера той единодушно бе избран за благодетел №1 за м. г. на община Пловдив и получи почетната статуетка на „Димитър Кудоглу".

Топката на "Барселона" бе осигурена за благотворителния търг от дъщерята Христо Стоичков Михаела, която е журналист в Барселона. Връзката с Михаела стана със съдействието на спортния журналист от Добрич Руслан Йорданов, който осъществи търга на сайтовете centersport.org и ndt1.com. Това е третият търг в интернет, който се провежда в подкрепа на болното дете. В предните два се включиха българските олимпийски, световни и европейски шампиони Веселин Топалов, Станка Златева, Таня Богомилова, Григор Димитров, Матей Казийски, Екатерина Дафовска, Симона Пейчева, Детелин Далаклиев и Невяна Митева, както и футболните отбори "Левски", ЦСКА, "Литекс", вратарят на националния отбор Николай Михайлов и Жоро Бекъма от "Уевски". Спортистите дариха свои лични предмети, които бяха разиграни благотворително.

До момента за лечението в Израел на Александра Маркова са набрани малко над 61 000 лева. Детето се подготвя за трети курс на лечение, за който са събрани почти 20 000 лева, а са необходими около 23 000 лева.

Банковата сметка на Александра Маркова е:
IBAN сметка: в лева BG29UNCR70001502098286, BG23UNCR70001519928740 в евро, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.