Пловдив приема отменения новогодишен рок концерт на Каварна
Пловдив приема отменения новогодишен рок концерт на Каварна / Дарик Пловдив

Община Пловдив ще приеме отменения новогодишен рок концерт на Йорн Ланде и групата на Николо Коцев „Кикимора" в Каварна. „Рокаджии от всички страни, обединете се в Пловдив!" - обяви намерението бившият кмет на Каварна Цонко Цонев.
Цонев призова всички фенове на рока в България да бъдат в Пловдив в Новогодишната нощ, където ще бъде и самият той.

„След като разбрах, че новата кметица на Каварна Нина Ставрева е отменила рок концерта в Каварна, се свързах с Цонко и Николо Коцев и се разбрахме да направим шоуто на площад „Централен" в Пловдив", заяви пловдивският градоначалник Иван Тотев, който е запален фен на рока.

Община Каварна: Ще има концерт на Нова година, но сменяме стила

Николо Коцев обясни, че концертът ще бъде открит около 22.00 часа от неговата група „Кикимора", а Йорн Ланде ще се качи на сцената към 23.00 часа и ще свири до към 23.50 часа. След полунощ на сцената ще се качат ансамбъл „Тракия". Преди 22.00 програма включва изпълнения на формации в различни музикални стилове.

Коцев допълни още, че Ланде и „Кикимора" ще изпълнят, както свои авторски парчета, така и популярни песни на Дийп Пърпъл (Deep Purple) , Рейнбоу (Rainbow), Блек Сабат (Black Sabbath), Ей Си Ди Си (AC/DC), Уайтснейк (Whitesnake) и други.