Бадминтон и плажен волейбол в Албена
Бадминтон и плажен волейбол в Албена / Дарик Добрич
За трета поред година в Албена започна лагер по плажен волейбол. Тази пролет игрищата на плажа във ваканционното селище са още повече, а в заниманията се включват близо 150 състезатели от немскоговорящи страни.
 
В рамките на три седмици те ще изучават тънкостите на летния спорт, съобщи ръководителят на сектор "Спорт" Руслан Йорданов. Игрищата са изградени в свободните зони до хотел Калиакра. Тренировките се провеждат преди обяд и следобед пред погледа на десетки гости на курорта.
 
През есента на м.г. специален гост на волейболния камп бе олимпийската шампионка от Рио де Жанейро Кира Валкенхорст от Германия. Албена организира проявата съвместно с  beach-volleyball.de –  най-значимия сайт за плажен волейбол в Германия, и  туроператора Schauinsland. В предишните две години кампът бе с продължителност две седмици, но по настояване на гостите от чужбина той е удължен със седмица.
 
Естонци пък избраха Албена за подготвителен лагер по бадминтон. Състезателите ще останат в комплекса една седмица. Своите занимания те ще провеждат в спортната зала, която се намира до хотел „Добруджа“. Бадминтонистите са за първа година в най-големия ни спортен ваканционен комплекс.
 
Преди година родната ни федерация поднови своите подготвителни лагери и първенства в Албена. От 16 до 18 юни в комплекса ще се проведе националния турнир за купа „Атанас Атанасов“,  а седмица по – късно е държавното отборно първенство по бадминтон при мъжете и жените“.

Албена бадминтон
Дарик Добрич