Планират изграждане на кръгово кръстовище до стоматологията
Планират изграждане на кръгово кръстовище до стоматологията / Дарик Добрич

Община Добрич планира да изгради кръгово кръстовище в района на стоматологията - между улици "Отец Паисий", "Батак" и "Димитър Петков". Целта е да се създаде по-безопасна пътна инфраструктура, тъй като кръстовището между трите улици е най-натовареното и невралгично място в града, посочват от общината. Оттам допълват, че през последните години се работи за „успокояване на движението" в града чрез  монтиране на знаци за ограничаване на скоростта, със средства за забавяне на движението в зоните на кръстовищата и пешеходните пътеки, както и с изграждане на кръстовища с кръгово движение в най-конфликтните точки от уличната мрежа.

Проектът за нова организация на движението в района на стоматологията е предоставен за публично обсъждане. Разработката може да се види на сайта на община Добрич.

Мнения по предложения проект се приемат до края на януари чрез официалната електронна поща на Общината dobrich@dobrich.bg, на  електронната поща за сигнали и предложения - priemna@dobrich.bg и в Центъра за услуги и информация, работно място № 4.