Плакатистът Наско Атанасов на 60 години
Плакатистът Наско Атанасов на 60 години / Дарик Добрич

Юбилейна изложба на художника Наско Атанасов се открива в Художествената галерия. Авторът е член на Съюза на българските художници. Участвал е в редица изложби и конкурси в България, Мексико, Белгия, Португалия, Италия, Франция, Чехия.

През 1989 г. получава две поощрителни награди - на триеналето на политическия плакат в Казанлък и при участие в Москва. През 1995 г. взема първа награда на "Екозащита" в София, а през 2005-а е  на второ място в конкурса на телевизия BBT за знак "Борба с плагиатството".

В настоящата експозиция, подготвена от автора, са представени творби, правени през последните десет години, както и нови неща, подготвени специално за изложбата. Откриването е от 18 часа в ХГ.

Плакатистът Наско Атанасов на 60 години
netinfo

Наско Атанасов е роден в Добрич през 1955 година. През 1995 година в родния си град представя първата си самостоятелна изложба „АВТОРСКИ ПЛАКАТ & ЗАПАЗЕНА МАРКА”. През 2005 година е втората му самостоятелна експозиция ПЛАКАТ & ЗАПАЗЕНА МАРКА & КАРИКАТУРА, в рамките на национална изложба в София. През тази година е участвал в обща изложба в галерията на “Шипка” 6 в София, както и в изложби на Дружеството на художниците в Добрич и Силистра.

„Темите, които ме вълнуват са екологията, социалните теми, културата” – сподели преди официалното откриване на изложбата  Наско Атанасов.  На себе си и на другите той пожела: „Да се усмихваме повече и да поздравяваме човека до себе си, кажи здравей на приятел или само кимни, пак е достатъчно”.

Плакатистът Наско Атанасов на 60 години
netinfo