Питат защо пенсионери работят в общината
Питат защо пенсионери работят в общината / Дарик Добрич
Питат защо пенсионери работят в общината
34826
Питат защо пенсионери работят в общината
  • Питат защо пенсионери работят в общината

"Демократи за силна България" - Добрич ще внесе в Местния парламент питане защо общински служители на пенсия продължават да работят в администрацията. Това съобщи пред медиите новият председател на тъмно сините Антония Кирова. Към питането се очаква да се присъединят и от СДС, с които тези дни от партията на Костов ще разговарят по казуса. Попитана за колко и кои работещи на пенсия става дума, тя спомена Борис Спасов и Кольо Александров, но посочи, че има и други.

"Предишното ръководство на ДСБ в лицето на Георги Чунчуков е отправяло подобен въпрос към кмета Детелина Николова, но отговорът не ни задоволява", коментира Кирова. В него се съдържат пространни обяснения за качествата на Спасов и важните задачи, които той изпълнява в Дирекция "Хуманитарни дейности", но ние считаме, че за това биха били по-подходящи нови млади хора, категорична бе тя.

През тази и идната година ДСБ смята да завърши и две други дела на предишното ръководство - създаване на базар за употребявани стоки в Добрич, както и възстановяването на колоездачния пробег за празника на града - 25 септември.

Очаква се Синята коалиция да се яви самостоятелно на предстоящите местни и президентски избори през 2011 година, съобщи още Антония Кирова. Все още няма набелязани кандидати за кмет и общински съветници на Добрич, но намеренията на партията са да ги издигне рано. В близките дни се очаква ДСБ да свика събрание в Добрич, на което симпатизантите ще бъдат запознати с идеите на 7-ата национална конференция на партията, както и ще бъдат връчени карти на 18 нови членове на общинската организацията на тъмно сините. С тях членската маса в Добрич ще набъбне на около 180 души, като имаме още толкова симпатизанти, съобщиха от ръководството на ДСБ.

Чуйте Антония Кирова за казуса с работещите в общината пенсионери - в аудитото.