Питат румънски съд за финансови задължения на добричлия
Питат румънски съд за финансови задължения на добричлия / netinfo

Добричкият окръжен съд за втори път ще потърси информация от румънско съдилище за финансови задължения на мъж от Добрич. Справката е за дело, образувано по искане на Съд Липова 1 за налагане на финансова санкция в размер на 2000 леи на добричлията Димитър Т.

Румънският съд го е осъдил за причинено транспортно произшествие и търси от него 2000 леи за разходите по делото. Съдия от Съд Липова е изпратил искане за събиране на финансовата санкция по Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции.

На предишно заседание по делото Добричкият окръжен съд вече е разгледал искането и е приел представени от подсъдимия копия на банкови документи, удостоверяващи, че наложената му финансова санкция е била заплатена в деня на влизане в сила на присъдата. Защитникът му е посочил, че оригиналните банкови бордера са приложени по румънското дело. Тогава Окръжен съд-Добрич е изискал информация дали платежните нареждания за две плащания по дължимата сума се намират по делото и счита ли румънският съд санкцията за погасена. Полученият отговор обаче не е съдържал конкретна информация, което е наложило отлагане на делото за събиране на нови доказателства.

На заседанието днес за втори път е разпоредено да се изиска справка за това има ли добричлията финансово задължение пред румънския съд. Посочено е още, че румънската страна трябва да отговори в срок до 10 януари 2012 година.