Писатели и художници разменят местата си
Писатели и художници разменят местата си / netinfo

Сдружението на писателите в Добрич организира "Провокация" между хора на словото и хора на образа. Идеята е те да разменят своето амплоа. Художници, фотографи и всякакви визуалисти са поканени да пишат, а всички писатели и поети - да хванат четките, лепилата, хартията, моливите и да спретнат нещо визуално.

Инициативата не поставя ограничения в жанровете и стила. Решилите да се включат писатели могат да заложат на фотография, да сглобят кукла или апликация, да живописват или да направят инсталация. Художниците могат да се включат с пътепис, стихотворение, разказ или роман.

Сдружението планира да включи успешни творби на художниците в есенния брой на своето списание "Антимовски хан", а от сполучливите произведения на писателите ще бъде оформена изложба наесен. Провокацията се посвещава на паметта на безсмъртния писател Йордан Йовков, от чието рождение през 2010-та се навършват 130 години.

Крайният срок за предаване на творбите е 1 юни 2010 г. Авторите на текстове могат да ги изпратят на имейл адреса на "Антимовски хан" - antimovskihan@abv.bg - с обозначение "за провокацията". Художествените произведения, както и тези на хартиен носител, трябва да бъдат предоставени на екипа на Дом-паметник "Йордан Йовков" в Добрич, където ще се съхраняват до крайния срок.

Желаещите да се включат могат да получат повече информация, пишейки на имейл адреса antimovskihan@abv.bg или на тел. 0884 16 24 64.