Пиян шофьор без книжка блъска паркиран автомобил
Пиян шофьор без книжка блъска паркиран автомобил / netinfo

Неправоспособен водач в нетрезво състояние е предизвикал катастрофа, съобщават от полицията. Инцидентът е станал половин час след полунощ на 16 януари. 29-годишният мъж от село Дончево е карал с несъобразена скорост, изгубил е контрол над автомобила и се е блъснал в паркиран лек автомобил. Водачът е проверен за алкохол и техническото средство е отчело 2.41 промила.

При катастрофата е пострадал леко возещият се на предната седалка 28-годишен мъж. Той е получил повърхностни наранявания по лицето. Прегледан е от лекар, след което е освободен. По двата автомобила са нанесени значителни материални щети. Образувано е досъдебно производство.  

За още един случай с пиян шофьор съобщават от полицията. На 15 януари около 19.00 часа по ул."Марица" в Добрич е спрян за проверка лек автомобил "Мазда 323" с  добричка регистрация, управляван от 45-годишен водач.  При проверка за употреба на алкохол е установено, че той управлява с 2.5 промила алкохолна концентрация. Водачът е задържан в полицейското управление за срок от 24 часа и срещу него е образувано бързо полицейско производство.