Пиеса на Стефан Цанев поставиха в Драматичен театър Й. Йовков
Пиеса на Стефан Цанев поставиха в Драматичен театър Й. Йовков / netinfo

Пиеса на Стефан Цанев поставиха в Драматичен театър "Йордан Йовков" - Добрич. Премиерните представления са на 10, 12 и 18 март от 19.00 ч. в камерна зала. Режисьор на представлението е отново Костадин Бандутов. В ролите са актьорите Радомир Андонов, Любов Николовa и Татяна Христова.

Пиесата "Деца на света" е съвременна и актуална. Тя е от последните творби на големия ни поет и драматург Стефан Цанев, който я нарича "тъжна комедия". Разказва за имиграцията на младите българи по света. Чрез разговори по скайп на двама родители със своите заминали в странство деца, са показани най-актуалните проблеми на днешните българи. Самотата на главните герои споделя само една красива проститутка, която животът също е изхвърлил на пътя...

Стефан Цанев казва за текста си: "Тъжната комедия "Деца на света" е пиеса напълно съвременна и много жестока. Тя е за най-страшното - за това как България не заслужава и губи децата си. Имам три дъщери. Нямам с какво да ги върна в отечеството, защото тук липсва перспектива. Най-младите, най-свестните, най-умните заминават. А тези, които остават, страдат и завиждат".